Singura rețetă de creveți de care vei avea vreodată nevoie!

creveti aop

Creveti aop

Ingrediente

Creveti AOP (4 – 6 pers)

1kg creveți 16/20

*preferabil roșii de argentina sau black tiger, cei din soiul vannamei (white tiger) nu sunt grozavi

5-6 căței de usturoi măricei (sau 10 cătei românești d-ăia de abia îi separi de neghină)

Fulgi chilly (în funcție de cât de picant te tine dosul)

Pătrunjel tocat cam o mână (atenție, nu tocați mâna)

300ml ulei de măsilne

Sare

Pre-preparare

Creveti

 

  • Cureți creveții de cochilie și dacă sunt întregi, îi crestezi pe spate și le scoți mățișorul. Dacă au capete, le păstrezi să faci supă cu ele. Niciodată să nu risipești bunătate de căpățână de crevete!
  • Usturoiul, odată curățat de o rudă rabdătoare, îl feliezi cât mai subțire și cât mai uniform. Nu merge zdrobit, așa că de asta nu scapi.

Pentru rezulatate excelente de fiecare dată, pui uleiul într-o cratiță și călești cojile de creveți  până se colorează și se prăjesc. Le bagi la robot, sau bagi robotul în ele, strecori, presezi bine să iasă toată bunătatea și păstrezi uleiul.Ulei crevetePreparare

  • Într-o tigaie de 28cm (diametru) adaugi uleiul de la creveți  și usturoiul felie cu felie. Exagerez, dar e bine să aibă contact uniform cu uleiul.  Prăjești usturoiul la foc mediu până începe să scoată bule și să devină crocant. Când începe schimbarea la față și devine arămiu, îl strecori rapid. Usturoiul ars e oribil de amar și linia  dintre genial și catastrofal e foarte fină.
  • Nu vă lăcomiți, așa ca mine, în poza de mai jos, cu prea mulți creveți odată în tigaie. Nu vrem creveți înăbușiți aici!

creveti

  • Pui puțin ulei infuzat cu atât usturoi cât și crevete în tigaie, dai focul la maximum, lași să se încingă și pui creveți câti ai tu dexteritatea să întorci în 30 de secunde. Le dai un praf de sare și cilly după cum am zis și îi gătești pe o parte până devin ușor opaci și încep să se cocârjeze.
  • Îi întorci rapid și arunci cu niște pătrunjel. Mai pui puțin ulei și îi mai lași 20-30 de secunde.

creveti aop

Crevetele e ca oul, se deshidratează repede și devine cauciucat! Ai dat un ban, nu-ți bate joc!

La masă îi etalezi cu usturoiul ăla crocant deasupra de n-o să știe invitații de unde-l cumperi!

 

 

Comments

  1. Elena Stomeo

    Suna si arata delicios!!!
    Cum se baga la robot cojile prajite in ulei? Ce le face robotul? Le amesteca? le marunteste? Eu folosesc doar blender sau mixer…

    1. Post
      Author
      ilenush

      Merge si cu blender cu submersie, adica ala cu picior, si in robot normal. Blendatul te ajuta sa extragi tot uleiul care se prinde in cojile de crevete. Daca nu le maruntesti, sunt mult mai greu de strecurat.

  2. Pingback: Tamaioasa romaneasca- How Muscat Blanc gets different names

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *