Fantezie cu rahat

Povestind cu un amic, mi-am dat seama ca am o obsesie legată de toaletele din cârciumi și restaurante și că, încă avem dificultăți în a folosi spațiile publice destinate diverselor nevoi.

După cum știți, sau nu știți, până acum vreo 3-4 ani, în Vamă nu exista canalizare. Dacă stau bine sa mă gândesc, prima oară când am ajuns pe acolo, încă umblau vidanjori respectabili, cu calul și căruța, care colectau…cu găleata, din hârdău.

Stock photo cu vidanja

Între timp, Vama a crescut, primăria a investit și a achiziționat autospeciale, special pentru colectat…cu furtunul, din fosele septice. Și să știți că erau harnici oamenii de la vidanja și veneau de 2 ori pe săptămână la restaurant să colecteze… Știam asta pentru ca la ora 10 când ajungeam la muncă, prezența lor încă mai putea fi simțită, precum atingerea fostului iubit care tocmai a trântit ușa la ieșire.

Prea amuzant, prea ca in vama

Fosa septica se afla sub terasa, fix în fața complexului format din bucătărie și toalete. Vara la mare, full sezon, multă lume cultă, evident că înfunda wc-urile cu diverse. Apropo de asta, am găsit într-o toaletă, cândva un text de genul: vă rugăm insistent să nu mai aruncați în wc: tampoane, servețele umede, pamperși, ciorapi sau jucării de pluș.

sursa Eva.ro

Pentru lucrări de, uhm, să le spun “mentenanță” îl aveam pe Vampi

Vampi era un bețiv de pe undeva din Mureș, știrb de toți dinții din față, până la canini. Vampi avea costum de scafandru și se ducea în larg după rapane, dar și în abisurile canalizărilor după…

Fluxul enorm de turiști și mai ales turiste, deregla echilibrul fragil al fosei noastre septice

Tare haios Vampi al nostru, în candoarea lui bahică, mi-l amintesc și acum, cu tatuajele lui de pușcărie, albastru șters, cum dansa cu mopul la ieșirea din wc.

Ei bine, erau momente în care intervențiile Vampirului nu erau suficiente, mai ales în august, în weekend. Fluxul enorm de turiști și mai ales turiste, deregla echilibrul fragil al fosei noastre septice, iar atunci, dacă toaletele nu mai puteau refula, supa primordială scăpa prin scurgerile din bucătărie.

Orice bucătărie gândită cât de cât are pante de scurgere și canalizare, pentru a fi mai ușor de curățat. Atâta timp cât zeama nu părăsea conul format de pante, era totul în regulă și se gătea până la remedierea situației.

Grevă în bucătărie!

Ei bine, de vreo 2 ori situația a fost mult mai gravă, iar bucătarii au intrat în grevă temporară, pe motiv că rahatul trece de nivelul tălpii de șlap!

Șlapii folosiți

Noi cu terasa plină! Clienții care comandaseră așteptau nervoși mâncarea, iar cei nou veniți erau iritați de refuzul nostru de a-i primi la mese. Ce să le spui?! Domn’le, plutește rahatul prin bucătărie, fii și tu om!

În final, a fost nevoie să rugăm lumea să părăsească terasa până la liniștirea apelor, pentru că era imposibil de intervenit în condiții de siguranță. Cred că explicația oficială pe care am dat-o a fost că sunt niște mici probleme cu o butelie de gaz. Hai, să nu-mi săriți în aer!

Ar fi frumos ca probleme de genul ăsta să fie de domeniul trecutului, dar încă mai avem școli și instituții cu wc în fundul curții, așa că e mai de râsul plânsul.

Nu te vom uita niciodata, Vampi!

Un ultim mesaj: Rog, pe această cale, toți cititorii să fie mai îngăduitori cu personalul din cârciumi care se uită cu la fel de mult dezgust și consternare la operele lăsate de clienți în wc-uri. Nu toată lumea are un Vampir viteaz care să înfrunte monștri!


ALTE ARTICOLE

Vinul roșu pe limba vegetarienilor
Elogiu pentru o urzică